Veel gestelde vragen:

Hoe zwaar moet de verzwaringsdeken worden?

U kan zelf aangeven hoe zwaar de deken moet worden. U kan hierover advies inwinnen bij de SI-therapeut, ergotherapeut of fysiotherapeut. Mocht u geen therapeutisch advies kunnen vragen, dan overleggen we samen. Let wel, advies van een expert geniet sterk de voorkeur.

Wat is beter, kunststof granulaat of gedroogde erwten?

Beide vullingen zijn even goed, er is alleen een praktisch verschil, namelijk: Gedroogde erwten kunnen uiteraard niet gewassen worden. De deken blijft netjes als u hem nog eens in een dekbedovertrek doet. Deze deken gaat vele jaren mee.
Kunststof en steentjes granulaat kan op 40 graden in de wasmachine gewassen worden. Houd u wel in de gaten tot hoeveel kilo uw wasmachine gevuld kan worden. Als de deken te zwaar is voor uw machine kan ik een deelbare verzwaringsdeken maken.
Niet in de droger doen. Deze deken gaat eveneens vele jaren mee.

Van welk materiaal zijn de dekens?

100% katoen

Kan ik zelf een dessin kiezen?

In principe gebruik ik stoffen met een ruitpatroon, dit scheelt mij heel veel uitmeten. Stelt u toch prijs op een zelf gekozen dessin, houdt u dan rekening met een wat langere levertijd en een meerprijs van 20,- euro. Wel adviseer ik de deken nog eens in een dekbedovertrek te doen zodat hij minder vaak gewassen hoeft te worden en dus minder slijt.
Ook kunt u kiezen voor een brandvertragende stof: deze heeft wel een meerprijs.